Álhírvadász Teszt

A teszt négy szintből áll. A beugró-szinten tíz eldöntendő kérdésre kell válaszolnod. A gyakornok-, a szerkesztő- és az oknyomozó-szinten pedig egyre nehezedő kérdésekkel találkozol majd, amelyekre négy lehetséges válaszból kell kiválasztanod a helyeset. 

A tesztkérdéseket ötös csoportokba szedtük, minden csoport egy-egy nehézségi fokot jelent. A könnyebb kérdések eldöntéséhez elég lesz a beugró-szint során megtanultakat alkalmaznod, viszont ahogy szinteket lépsz, úgy kell egyre inkább használni az interneten fellelhető tudást is. Az információknak utána kell menni, le kell őket ellenőrizni a Google vagy más keresőszoftver segítségével (lásd még a Tudásbázisban). Ahol ilyen eszköz használatára szükség lehet, ott külön jelezni fogjuk.

Beugró szintű teszt itt!

Ha már túl vagy a beugró szinten, akkor válaszd a következőt.

Haladj sorban a szintekkel!

1

A gyakornok-szint az álhíroldalak általános jellemzőire kérdez rá. Ha a beugró-szinten sikerült túljutnod, akkor a gyakornok-szint gyerekjáték lesz!

Irány a
gyakornok szint

2

A szerkesztő-szint a magyar médiában megjelent konkrét álhírekre kérdez rá. A továbbhaladáshoz nem árt némi rutin az interneten való keresésben.

Irány a
szerkesztő szint

3

Az oknyomozó-szint teljesítéséhez akár nyelvtudás, vagy egyéb speciális tudás is szükséges lehet. A kitöltéshez nyugodtan kérj segítséget másoktól!

Irány az
oknyomozó szint