Mi ez?

A Legyél te is álhírvadász! egy olyan teszt, amely játékos formában szeretné megtanítani a használóit arra, hogyan lehet felismerni az álhíreket, dezinformációkat, a szenzáció mögötti túlzásokat, illetve az összeesküvés-elméleteket. 

A játékban négy szinten kell túljutni. Az egymás után jövő, egymásra építkező szintek egyre nehezebbek lesznek. Az egyes szinteken csak hibátlan teljesítés után lehet továbbjutni. Az egyes kérdések előtt adott esetben segítséget is adunk, továbbá a válaszok után a felhasználó kap egy rövid magyarázószöveget is. 

A teljesített szinteket meg lehet osztani Facebookon és Twitteren is. Az egyes teljesített szinteket a játék megjegyzi, így ha nincs időnk egyszerre kitölteni a játékot, úgy onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk. 

A játék célja az, hogy hibátlanul megválaszoljuk mind a 25 kérdést. A Beugró-szint 10 eldöntendő kérdését további három szint (Gyakornok, Szerkesztő és Oknyomozó) 5-5 kérdése követi. 

A honlapnak edukációs célja is van, így az érdeklődő sok hasznos olvasmányt, eszközt, fogalmat találhat az oldalon és ezeket folyamatosan bővítjük. 

Jó játékot kívánunk!

Tovább az Álhírvadász tesztre